HTML

Ha a hülyeség fájna...

Ha a hülyeség fájna.. Morgolódó, zsörtölődő, gondolkodó blog... Pedig olyan egyszerű az élet...

Friss topikok

  • aranyhaj.blogspot.com: Azt hittem, csak én tartom furának a giccsparádét (szégyen vagy nem, nem kedvelem különösebben a k... (2007.12.21. 08:42) Hát akkor békés karácsonyt...
  • Veszprémi Károly: Tisztelt a doktor ur ! A reagálálásodat olvasva és némi önvizsgálatot tartva valóban egy kicsit ke... (2007.11.24. 07:22) Az egyenjogúsítás határai
  • Roltii: ártott valakinek a Gárda? innen kéne megközelíteni a kérdést. Egyébként eddig is voltak Gárdák, ez... (2007.11.17. 01:52) Magyar Gárda... naná
  • G.G. Domesticus: te, totál egyetértek veled! de ott az alap az, hogy sportosra hangulunk egy nagy tételes szériaau... (2007.11.16. 23:20) Impreza tömegeknek? Imázsrombolás felsőfokon...

Linkblog

Mi bűzlik a disznóólban?

2007.11.18. 15:47 G.G. Domesticus

Olvasom a TermékMix magazin novemberi számában: "Novemberben a bevásárlóközpontok elé terelnék disznóikat a gazdák, akik így akarnak tiltakozni a magas takarmányárak, az ellenőrizetlen import beáramlása és az alacsony húsátvételi árak, no és az agrártárca hatékonynak korántsem nevezhető intézkedései ellen."

No, ettől írhatnékom támadt... Mint vidékről elszármazott ember közösséget érzek a vidéki gazdákkal, de azért nézzük csak meg, hogy mi köze ehhez a bevásárlóközpontoknak?

- magas takarmányárak: semmi, azért magas a takarmány, mert így áll a piac. Máshol meg az olaj, vagy a réz drága. Van ez így. Lehet hibáztatni a takarmánytermelőket.

- ellenőrizetlen import: na, ez jogos dolog. Bár azért bontsuk ketté a kérdést: az EU-s import ellen nem lehet semmi tenni, ha csak nem egészségügyi okok vannak. Az EU-n kívül pedig az Unió közös vámpolitikájába tartozik. Ergo, ha valahol tüntetni akarnak, akkor inkább a parlament előtt legyen, de nem árt tudni, hogy azért ott sincs ebbe túl sok beleszólás.

- alacsony húsátvételi árak: lehet, hogy csak nekem van túl szőrös közgazdász szívem, de valahogy soha nem fér a fejembe bármilyen garantált átvétel. Jó persze tudom, hogy közös agrárrendtartás, meg olcsó dél-amerikai import, stb... De mi lenne, ha versenyképesen termelnénk, esetleg megtanulnánk olyan mágikus szavakat az agáriumban is, mint hogy marketing és pozicionálás? Szóval tüntetni itt sem a bevásárlóközpontnál kell, lehet menni a kormányhoz vagy az EU-hoz.

- impontens agrártárca: hát ezért megint nem a bevásárlóközpontoknál kéne tüntetni...

Szóval ez hülyeség, úgy, ahogy van... Tudom, hogy iszonyatos nyomás alatt van a magyar agrárium, de azt is látni kéne, hogy soha ennyi támogatási pénzt nem kapott (területalapú támogatások, stb..). És előre kéne gondolkozni, tervezni, megtanulni az üzlet részét is, nem csak a termelésit. És nem tüntetni, mert az a franciák jó szokása, nem illik ellopni tőlük.

Ha meg tüntetünk, akkor ott, ahol tényleg kell...

Szólj hozzá!

Címkék: eu kormány parlament tüntetés agrár disznó sertés bevásárlóközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://haahulyesegfajna.blog.hu/api/trackback/id/tr74233097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása